Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ;

Απίστευτες απαντήσεις από μικρά παιδιά:

Ρεβέκκα, 8 ετών: "Όταν κάποιος σε αγαπά, ο τρόπος που προφέρει το όνομά σου είναι διαφορετικός. Ξέρεις ότι το όνομά σου είναι ασφαλές στο στόμα του".

Βασίλης, 4 ετών: "Αγάπη είναι όταν ένα κορίτσι βάζει άρωμα κι ένα αγόρι άφτερ σέιβ και μετά βγαίνουν έξω μαζί και μυρίζουν ο ένας τον άλλον".

Κάρολος, 5 ετών: "Αγάπη είναι όταν βγαίνεις για φαγητό και δίνεις στον άλλο τις μισές τηγανητές σου πατάτες, χωρίς να του ζητάς να σου δώσει κι αυτός από τις δικές του".

Χριστίνα, 6 ετών: "Αγάπη είναι αυτό που σε κάνει να χαμογελάς όταν είσαι κουρασμένη".

Λευτέρης, 4 ετών: "Αγάπη είναι όταν η μαμά φτιάχνει καφέ για το μπαμπά και πίνει πρώτα μια γουλιά εκείνη για να δει αν τον πέτυχε".

Δανιήλ, 7 ετών: "Αγάπη είναι όταν φιλιέσαι όλη την ώρα. Μετά βαριέσαι να φιλιέσαι αλλά θέλεις να είσαι συνέχεια μαζί με τον άλλο και να μιλάτε. Η μαμά μου και ο μπαμπάς μου έτσι κάνουν. Κι όταν φιλιούνται εμένα μου φαίνεται αηδία".

Αιμιλία, 8 ετών: "Αγάπη είναι όταν είσαι στο δωμάτιό σου τα Χριστούγεννα κι ανοίγεις τα δώρα. Αν σταματήσεις το άνοιγμα... θ' ακούσεις την αγάπη".

Τζένη, 8 ετών: "Αγάπη είναι όταν λες σ' ένα αγόρι ότι σου αρέσει το πουκάμισό του κι αυτός μετά το φοράει κάθε μέρα".

Μαρία, 8 ετών: "Η μαμά μου με αγαπάει πιο πολύ απ' όλους. Κανένας άλλος δεν έρχεται να με φιλήσει όταν πέφτω για ύπνο".

Κλαίρη, 6 ετών: "Η αγάπη είναι όταν η μαμά δίνει στο μπαμπά το καλύτερο κομμάτι από το φαγητό¨.


Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Ένα ποίημα κι ένα τραγούδι

Ένα ποίημα της Κατερίνας Γώγου εκτός ποιητικών συλλογών:


Μη με σταματάς. Ονειρεύομαι.
Ζήσαμε σκυμμένοι αιώνες αδικίας.
Αιώνες μοναξιάς.
Τώρα μη. Μη με σταματάς.
Τώρα κι εδώ για πάντα και παντού.
Ονειρεύομαι Ελευθερία.
Μέσα απ'του καθένα
την πανέμορφη ιδιαιτερότητα
ν' αποκαταστήσουμε
του Σύμπαντος την Αρμονία.
Ας παίξουμε. Η γνώση είναι χαρά.
Δεν είναι επιστράτευση απ'τα σχολεία.
Ονειρεύομαι γιατί αγαπώ.
Μεγάλα όνειρα στον ουρανό.
Εργάτες με δικά τους εργοστάσια
συμβάλλουν στην παγκόσμια σοκολατοποιία.
Ονειρεύομαι γιατί ΞΕΡΩ και ΜΠΟΡΩ.
Οι τράπεζες γεννάνε τους «ληστές».
Οι φυλακές τους «τρομοκράτες».

Η μοναξιά τους «απροσάρμοστους».
Το προϊόν την «ανάγκη».
Τα σύνορα τους στρατούς.
Όλα η ιδιοχτησία.
Βία γεννάει Βία.
Μη τώρα. Μη με σταματάς.
Είναι τώρα ν' αποκαταστήσουμε
του ηθικού δικαίου την υπέρτατη
πράξη.
Να κάνουμε ποίημα τη Ζωή.
Και τη Ζωή πράξη.
Είναι ένα όνειρο που μπορώ μπορώ μπορώ
Σ'ΑΓΑΠΩ
και δεν με σταματάς δεν ονειρεύομαι. Ζω.
Απλώνω τα χέρια
στον Έρωτα στην αλληλεγγύη
στην Ελευθερία.
Όσες φορές χρειαστεί κι απ'την αρχή.
Υπερασπίζομαι την ΑΝΑΡΧΙΑ.




Το τραγούδι μου ταίριαζε μ'αυτό το ποίημα. Το ποίημα, όμως, δεν είναι Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο. Το αντίθετο θα έλεγα! Μάλλον ένα όνειρο που γεννιέται περιγράφει.
Το Ρέκβιεμ είναι για την Κατερίνα Γώγου, και το Όνειρο... για όλους μας.

Καληνύχτα...

My Puppy!

Το κουτάβι αυτό θα είναι το νέο μέλος της οικογένειάς μας από την επόμενη εβδομάδα.

Οκ, το ξέρω ότι φαίνεται θλιμμένο και απροστάτευτο, όμως θα φροντίσουμε να νιώθει πάντα ασφαλές... Προς το παρόν ψάχνουμε όνομα γι'αυτο το γλυκό κοριτσάκι [οποιαδήποτε ιδεά είναι καλοδεχούμενη]

Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Colorblind


Επιτέλους το format επετεύχθη! (κάτσε, να μη λέω πολλά, γιατί είμαι και Σαββατογεννημένη...)

Ένα τραγουδάκι που μου αρέσει πάρα πολύ (έτσι για να μην ξεχνιόμαστε...)


I am colorblind
Coffee black and egg white
Pull me out from inside
I am ready, I am ready, I am ready
I am...


Taffy stuck, tongue tied
Stutter shook and uptight
Pull me out from inside
I am ready, I am ready, I am ready
I am... fine


I am covered in skin
No one gets to come in
Pull me out from inside
I am folded and unfolded and unfolding
I am... colorblind


Coffee black and egg white
Pull me out from inside
I am ready, I am ready, I am ready
I am... fine
I am... fine
I am fine.

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Με κυνηγάνε, μάτια μου, χίλιοι θεοί!


...Για την ακρίβεια, με κυνηγάνε οι δαίμονες των υπολογιστών, εδώ και τρεις βδομάδες:

-- Πρώτα, ένας trojan έρχεται και εγκαθίσταται στο pc που έχω στο σπιτι μου

-- αφού, κανένα anti-virus δε μπορεί να τον αντιμετωπισει, αποφασίζω να κάνω format (για να δει ποιος είναι το αφεντικό!)

-- Το cd που έχω τα windows XP όμως (το οποίο, σημειωτέον, έχω χρεισημοποιήσει πολλές φορές για να κάνω format) αποφάσισε ότι του λείπουν κάποια αρχεία, και το format δεν ολοκληρώνεται.

-- Αναβάλλω το format για μία βδομάδα (μέχρι να βρω καινούργιο cd) και αποφασίζω να μπαίνω στο νετ απο το laptop που έχω στο γραφείο μου.

-- Το laptop μου, όμως, έχει άλλη άποψη: αρνείται να κάνει σύνδεση με το ίντερνετ.

-- Παίρνω τηλέφωνο τη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της OTENET και - ακολουθώντας τις οδηγίες τους - απεγκαθιστώ και ξανα-εγκαθιστώ το modem ίσα με 5 φορές (με τα απαραίτητα restart κάθε φορά, εννοείται). Μάταια όμως! Το modem μου, έχει αποφασίσει ότι δε θέλει να δουλέψει.

-- Ο ευγενικός κύριος της εξυπηρέτησης πελατών μου λέει να δοκιμάσω να εγκαταστήσω το modem σε ένα αλλο pc (λες και τα έχω με το τσουβάλι τα pc στο γραφείο μου!) για να σιγουρευτούμε ότι το πρόβλημα είναι στο modem και όχι στο pc, διαφορετικά ο τεχνικός που θα έρθει για να το τσεκάρει, αν δεν του βρει πρόβλημα, θα με χρεώσει μία 50άρα ευρωπουλάκια.

-- Τελικά, βρίσκω κάποιον γνωστό, ο οποίος μου παραχωρεί το laptop του για να κάνω την προαναφερθείσα διαδικασία. Το modem μου δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνδεθεί στο ίντερνετ! Στη συνέχεια, ξανακάνω την προσπάθεια στο δικό μου laptop και - θες από ζήλεια, τι να πω! - συνδέομαι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με το νετ!

-- Εν τω μεταξύ, βέβαια, έχουν περάσει δύο μέρες που εγώ δε μπορώ να δουλέψω λόγω αυτής της ιστορίας.

-- Στη συνέχεια (και επειδή το pc στο σπίτι εξακολουθεί να είναι dead, κι εγώ cd για φορμάτ δεν έχω βρει ακόμα) αποφασίζω να πάρω το laptop στο σπίτι για το σαββατοκύριακο, να αναπληρώσω τις χαμένες ώρες ίντερνετ, βρε αδερφέ!

-- Το laptop όμως αρνείται να συνδεθεί με το modem του σπιτιού (τι να πώ, τόσο ιδιότροπο πια;). Οπότε, περνάει το τριήμερο χωρίς ίντερνετ.

-- Τρίτη πρωί, λέω: επιτέλους, θα πάω στο γραφείο, να τσεκάρω και το mail μου, που έχω να το δω τόσες μέρες.

-- Και εκεί που έχω μπει λίγη ωρίτσα, και είμαι ξένοιαστη και χαζεύω τα blog που τόσο καιρό έχω παραμελήσει, πέφτει η ασφάλεια!

-- Όχι, δεν έφταιγε κάποια διακοπή της ΔΕΗ - δε χρειάζομαι εγώ άλλους να μου προκαλλούν τέτοια προβλήματα, τα παθαίνω και μόνη μου! Απλά κάηκε ο μετασχηματιστής του laptop, έτσι στα καλά καθούμενα! Ξεφορτίζεται, λοιπόν, κι αυτό το καημένο και κλείνει...

-- Τρέχα, λοιπόν, το απόγευμα (γιατί το πρωί είχα δουλειά, που έπρεπε βέβαια να την κάνω χειρόγραφα) να βρεις μαγαζί που να έχει μετασχηματιστή που να κάνει για το δικό σου laptop!

-- Κάπου εκεί, μέσα στα σκοτάδια (γιατί είχαμε και τις διακοπές της ΔΕΗ, βέβαια) βρήκα έναν καλό άνθρωπο που μου είπε ότι θα μου το είχε έτοιμο σε 1 μέρα! (πάλι καλά!)

-- Κι έτσι, αυτή τη στιγμή, μπορώ και γράφω αυτό το post (όχι χωρίς απώλειες, βέβαια - αυτή τη φορά δε λειτουργεί το usb hub, αλλά αυτό είναι το λιγότερο...)


Ουφ! Τα 'πα και ξεθύμανα λίγο, γιατί μου έχουν σπάσει τα νεύρα τόσες μέρες!

Υ.Γ.: Ελπίζω να είναι αυτό το τέλος της εκνευριστικής μου ιστοριούλας, γιατί δε θ'αντέξω κι άλλα χτυπήματα!

Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Ανησυχία για την εν θερμώ νομοθετική ρύθμιση των blogs

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ

  • ΟΜΑΔΑ FREEBLOGGERS
  • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ DIGITALRIGHTS.GR


Αθήνα, 1 Μαρτίου 2008

  • Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθoύμε με ανησυχία τη διαρροή στον Τύπο, με αφορμή τη γνωστή υπόθεση του blog press-gr, σχεδίων της κυβέρνησης για τη νομοθετική ρύθμιση της έκφρασης στο διαδίκτυο. Οι προθέσεις αυτές, αν ισχύουν με τον τρόπο που δημοσιοποιήθηκαν (συμπυκνώνονται σε έναν πρωτόγνωρο για τα διεθνή δεδομένα περιορισμό τής ανώνυμης/ψευδώνυμης έκφρασης μέσω ιστολογίων), πλήττουν θεμελιακά δικαιώματα κάθε πολίτη, δυνητικού χρήστη του διαδικτύου, παγιωμένα στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας, αναγνωρισμένα από το Σύνταγμα της Ελλάδας αλλά και από το διεθνές δίκαιο. Οι διαρροές αυτές δεν έχουν μέχρι στιγμής επισήμως επιβαιωθεί, πλην όμως η μη κατηγορηματική διάψευσή τους από την Κυβέρνηση δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Ως Έλληνες πολίτες και bloggers, με διαρκή αγωνία για την ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου, στον τόπο μας αλλά και σε όλον τον κόσμο, δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε κανενός είδους ρύθμιση που θα φέρει την Ελλάδα κοντά σε διεθνώς δακτυλοδεικτούμενα μελανά παραδείγματα χωρών που καταπατούν τα ψηφιακά δικαιώματα των πολιτών τους, όπως η Κίνα, η Βιρμανία και η Αίγυπτος. Εξάλλου, υπενθυμίζουμε, εξακολουθεί να εκκρεμεί δικαστικά η υπόθεση blogme.gr, η οποία, ως απόπειρα ποινικοποίησης του απλού υπερ-συνδέσμου (link), μας εκθέτει στην παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα.

Διανύοντας μια εποχή κατά την οποία η ιδιωτικότητα συρρικνώνεται διαρκώς και τα κάθε λογής απόρρητα υποχωρούν σε βάρος των πολιτών, χάριν κρατικών και όχι μόνο σκοπιμοτήτων, και κατά την οποία το άτομο, ως μονάδα, συνθλίβεται από οικονομικά και επικοινωνιακά μεγαθήρια, διατηρούμε την πεποίθηση ότι η διαδικτυακή ανωνυμία ή ψευδωνυμία είναι στοιχειωδώς απαραίτητη εγγύηση για την εξασφάλιση τής ελεύθερης ατομικής έκφρασης, της πληροφοριακής αυτοδιάθεσης και του υγιούς δημόσιου διαλόγου.

Το ισχύον νομικό πλαίσιο επιτρέπει, υπό δικαστικές εγγυήσεις, την ταυτοποίηση ψευδώνυμων ή ανώνυμων χρηστών του διαδικτύου στις περιπτώσεις που τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα στην ελεύθερη έκφραση και στην ιδιωτικότητα, σταθμιζόμενα με την ανάγκη προστασίας άλλων σοβαρών έννομων αγαθών, κρίνεται ότι πρέπει να υποχωρήσουν. Το καθεστώς αυτό, σε συνδυασμό με την αυτορρύθμιση των ψηφιακών κοινοτήτων, θεωρούμε ότι είναι επαρκές για την προστασία από έκνομες αντικοινωνικές συμπεριφορές που εκδηλώνονται μέσω του διαδικτύου.

  • Επισημαίνουμε ότι η νομοθέτηση εν θερμώ και καθ' υπερβολή εκθέτει τη νομοθετική διαδικασία για έλλειψη νηφαλιότητας, απροσωποληψίας και ρυθμιστικής συνοχής.
  • Υπενθυμίζουμε ότι η κοινωνία των blogs δεν συνιστά κλειστή κάστα για λίγους, με συγκεκριμένα συμφέροντα, αλλά αποτελεί καθρέφτη όλης της κοινωνίας, ανοιχτό πεδίο έκφρασης για οποιονδήποτε πολίτη.

Συνεπώς,

  • Καλούμε την κυβέρνηση να δηλώσει σαφώς τις προθέσεις της και να διαψεύσει απερίφραστα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση της ελεύθερης έκφρασης στο διαδίκτυο.
  • Καλούμε το σύνολο των πολιτικών και κοινωνικών φορέων να λάβουν θέση απέναντι στα σχέδια αυτά και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους προς οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία στο μέλλον η οποία θα έχει παρόμοια παράλογα χαρακτηριστικά.
  • Επιφυλασσόμαστε για στενή παρακολούθηση του ζητήματος και για ανάπτυξη κάθε μορφής οργανωμένης δράσης (επικοινωνιακής, νομικής, θεσμικής).

Υπογράφουν, σε αλφαβητική σειρά, οι ιδιοκτήτες των blogs,

και η πρωτοβουλία digitalrights.gr για τα δικαιώματα του πολίτη στον ψηφιακό κόσμο

Καλούμε όσους bloggers στηρίζουν το κείμενο αυτό να το αναρτήσουν στα ιστολόγιά τους.



Υ.Γ.1: Επιστρέφω μετά από καιρό με αυτό το ποστ-"διαμαρτυρία", γιατί θεωρώ χρέος όλων των μπλόγκερ να διαφυλάξουμε την ελευθερία της γνώμης μας.


Υ.Γ.2: Η σχετικά μακροχρόνια απουσία μου απο το blog οφείλεται σε τεχνικές βλάβες (Είναι γνωστός ο νόμος του Μέρφυ: "αν είναι να σου τύχουν αναποδιές, σου τυχαίνουν όλες μαζί" - εμένα με φάγανε οι ιοί, "αρρώστησαν" και τα 2 pc μου ταυτόχρονα, βλέπετε!)