Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Περί πάθους...

Πάντα θαύμαζα [ίσως και να ζήλευα] τους ανθρώπους που έχουν πάθος. Πάθος για οτιδήποτε. Πάθος για τη δουλειά τους, πάθος για ένα χόμπι, πάθος για τη ζωή, αλλά κυρίως, πάθος στον έρωτα. Εγώ δεν είμαι έτσι - έχω τα συναισθήματά μου πολύ... 'τακτοποιημένα' (πόσο άσχημα ακούγεται αυτή η λέξη όταν αναφέρεσαι σε συναισθήματα!).

Αυτοί οι άνθρωποι, που ζουν τον έρωτά τους με πάθος, καταλήγουν - σχεδόν πάντα - πληγωμένοι. Έχουν ζήσει όμως το κάθε του λεπτό στο έπακρο. Κάτι που εγώ ίσως να μην καταφέρω ποτέ...




Ένα από τα πιο 'παθιασμένα' τραγούδια που λατρεύω

4 σχόλια:

Laplace είπε...

εγω ειμαι ενας απο αυτους με τα παθη :)
τακτοποιημένα συναισθηματα δεν υπαρχουν..Μπορεις να το πεις αυτο ΑΝ εχεις παθος..Δηλ να πεις εχω παθος ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ(δεν καταφερνετε ευκολα) να το τακτοποιησω μεσα μου κ να το ελεγξω..
ή εχεις ή δεν εχεις..
ή μπορεις ή δεν μπορεις(κ λογικα αν δεν μπορεις,δεν θα μπορεις παντα)..
δεν υπαρχει λογικη στα συναισθηματα κ στα πάθη..
ωραιο το τραγουδι παντως..

Penthesila είπε...

Καλησπερα και εγω παθος ψηφιζω....ο ερωτας δε ειναι μαθηματικα...ειναι να ξεφυγεις να ζησεις το καθε λεπτο...

agapoulitsa είπε...

Κι εγώ το μέρος του πάθους θα πάρω γιατί είμαι άνθρωπος που του αρέσει να ζει την κάθε στιγμή της ζωής σαν να είναι η τελευταία.Δεν λέω,πολλές φορές αυτό απαιτεί ρίσκο αλλά τουλάχιστον ξέρω πως δεν θα αναρωτιέμαι για την υπόλοιπη ζωή μου τι θα είχε αλλάξει αν είχα πάρει το ρίσκο.Όπως λέει και ο Σάκης,"Ζήσε τη στιγμή!"...

harmonica είπε...

Παιδιά, όλοι σίγουρα θα επιλέξουν το πάθος...το θέμα είναι ποιος μπορεί και το εφαρμόζει...

@laplace: όταν εννοώ 'τακτοποιημένα' συναισθήματα, εννοώ ότι τα επεξεργάζομαι ΠΑΡΑ πολύ με τη λογική, με αποτέλεσμα να χάνω σημαντικά κομμάτια τους.

@penthesila: δυστυχώς είμαι καλή στα μαθηματικά. Και δυστυχώς, έχω την τάση να τα εφαρμόζω σε πολλούς τομείς της ζωής μου...ακόμα κι εκεί που δε χρειάζονται..